OVE NAMIRNICE treba kupovati isključivo u malim pakiranjima, evo zašto...


Poznatog pravila "što veće pakiranje, to je manja cijena" ne treba se držati kao pijan plota! Neke je namirnice ipak ekonomičnije kupovati u manjim pakiranjima, prije svega zato što se brzo kvare.

Evo o kojim je namirnicama riječ:

1. Orašasti plodovi i sjemenke

I sjemenke i orašasti plodovi sadrže mnogo zdravih, nezasićenih masnoća. Činjenica je da se namirnice koje sadrže masnoće brzo pokvare. Ove namirnice trebali biste držati u hermetički zatvorenim spremnicima na hladnom i tamnom mjestu, ali čak i ako ih čuvate na pravilan način, njihov rok trajanja je nekoliko mjeseci.

2. Brašno

Bijelo brašno trebalo bi izbjegavati u prehrani kada god je moguće, barem ako ne želite na sebe "nalijepiti" neželjene kilograme. Ali sada ćete dobiti još jedan razlog da brašno ne kupujete u većim količinama. Ono na sebe privlači vlagu iz okoline i brzo se kvari.

3. Kava

Pravi ljubitelji kave kupuju mala pakiranja jer znaju da svježe pržena kava daje najbolji okus. Zato se preporučuje kupovati onoliko kave koliko možete potrošiti u tjedan ili dva.

4. Kruh

Nije ni potrebno naglašavati da će kruh na zraku vrlo brzo otvrdnuti, čak i ako kupujete onaj koji ipak ostaje mekan nekoliko dana, u jednom će trenutku popljesniviti. Kruh je svakako jedna od namirnica koju ćete najvjerojatnije kupovati u količinama dostatnima za jedan dan.

Izvor: Yahoo.com/Vecernji.hr
Objavi komentar (0)
Noviji Stariji