VRLO KORISNO: 10 odličnih savjeta za pripremu hrane u tavi



Prženje na tavi je vrlo čest i mnogima omiljen način pripreme hrane. Da bi jela pripremljena na ovaj način "ispala" dobro, nužno je držati se nekih pravila, a dobro dođu i neki sitni trikovi.




Ovih 10 savjeta mogli bi biti od velike pomoći:

1. Prije pečenja ili prženja meso stavite na papirnati rupčić koji će upiti vlagu iz njega. Previše vlažnosti skuhat će vaše meso umjesto da se ispeče, te će izgubiti lijepu smeđu boju i hrskavost.

2. Uvijek začinite meso i ribu ravnomjerno. Posolite i popaprite kao kada vidite vani da sniježi. Lagano, polako i ravnomjerno.

3. Kada sami pravite svoje pljeskavice i hamburgere dodajte malo dimljene slanine. To će poboljšati okus.

4. Ako vam treba još masnoće dodajte je na unutarnji rub tave da se lagano cijedi prema dnu. Na taj način dok stigne do namirnice već će biti vrela

5. Nemojte pržiti piletinu na luku jer će luk apsorbirati sve okuse piletine. Ako vam treba luk za umak popržite ga u posebnoj tavi.

6. Jaja pržite na maslinovom ulju. Na tavu ih istresite tek kada je ulje vrelo. Na taj način će se manje lijepiti.

7. Želite znati je li ulje dovoljno zagrijano. Stavite drvenu kuhaču u njega. Ako se pojave mjehurići okolo tada je dovoljno vruće.

8. Koristite kvalitetno ulje. Ako ne miriši dobro i ne izgleda dobro dok je u boci, neće mirisati dobro ni u jelu.

9. Ručku tave uvijek okrenite od sebe kako je ne biste zakačili dok prolazite ili kuhate. To je najčešća nezgoda u kuhinji.

10. Pričekajte. Nemojte servirati vrelo jelo, posebno ne meso direktno iz tave ili s roštilja.




Objavi komentar (0)
Noviji Stariji