JEDNOSTAVAN I ZDRAV DESERT: Napravite odlične energetske pločice od samo tri sastojka



Ovo morate praviti! Posebno vi koji strogo pazite na unos slatkog, a koje vam tako nedostaje. Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci ne samo zdravi, nego i odlični saveznici u borbi za 'fit' tijelo.

Ovo je definitivno bolje i isplativije rješenje od kupovnih energetskih pločica!

Bademe i datule su neka osnova, dok grođžice možete zamijeniti nekim drugim suhim voćem. Koje god stavite, nećete pogriješiti jer je suho voće je jako zdravo.

U prilog grožđicama ide to što, prema istraživanjima kanadskih naučnika, grickanje grožđica kontroliše osjećaj gladi i stvara osjećaj sitosti. Na taj se način sprečava prekomjerni unos kalorija i produžava osjećaj sitosti.

Bademi, osim što mogu sniziti loš holesterol, su super namirnica ako pazite na liniju – također smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće.

Datule (hurme) predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih esencijalnih nutrijenata, te zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, datule se možda mogu smatrati gotovo idealnom hranom!

Autor recepta kaže da smjesi možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

Prirema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim količinama, stavite u multipraktik i pustite aparat da radio oko 30 sekundi.

Nakon toga smjesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji.

Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba brinuti jer mogu trajati i do nekoliko sedmica.

Kako izgkeda postupak pripreme možete vidjeti na sljedećim fotografijama:








Izvor: Namirnice.ba
Objavi komentar (0)
Noviji Stariji