ČOKOLADNE KUGLICE: Najbrži recept, od samo 3 sastojka i bez pečenjaČokoladne kuglice fantastičan su recept koji ćete zavoljeti u trenu. S obzirom na to da vam za njih ne treba ni mikser niti pećnica, te da se sastoji od samo tri sastojka, bez greške će ga napraviti baš svako.

Sastav:

  • 250 grama sirnog namaza,
  • 500 grama čokoladnog keksa s punjenjem (Oreo, Moto, Paris...),
  • 250 grama čokolade za kuhanje
Priprema:

1. Kekse zdrobite u mrvice. Najlakši način je da ih sameljete ili ih stavite u vrećicu te ih smrvite valjkom za tijesto. Izdvojite mali dio s kojim ćete posipati praline.
2. Kekse istresite u zdjelu, dodajte sirni namaz i dobro izmiješajte dok ne dobijete gustu povezanu masu. Rukama oblikujte kuglice promjera oko 3 centimetra.
3. Čokoladu otopite na pari te kuglice jednu po jednu umačite u čokoladu te odložite na tanjur ili pladanj. Dok je čokolada još topla kuglice posipajte s ostatkom mrvljenih keksića te ih spremite u hladnjak na minimalno sat vremena.

Savjet:
- Želite li kuglice ujednačeno preliti čokoladom, ubacite ih u lončić te ih s dvije viljuške okrećite dok nisu u potpunosti preliveni čokoladom, te ih istim villuškama podignite i stavite na tanjur.
- Isto možete učiniti i tako da kuglicu nabodete na villjušku i je umočite u čokoladu.

Izvor: Zadovoljna.hr
ČOKOLADNE KUGLICE: Najbrži recept, od samo 3 sastojka i bez pečenja ČOKOLADNE KUGLICE: Najbrži recept, od samo 3 sastojka i bez pečenja Reviewed by abab on 09:40 Rating: 5

Nema komentara