Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona u knjizi Franice Tasovac



U zagrebačkoj galeriji Velvet sinoć je sve bilo u znaku slastica i slatkih recepata korčulanskih nona. U njoj je, naime, održano je predstavljanje knjige Slatka Korčula – slatkarije korčulanskih nona, autorice Franice Tasovac koja je na 72 stranice, opisala 31 izvorni recept, starih korčulanskih kolača.

Korčulanske slastice imaju svoje priče i prigode, a ova knjiga želja je autorice da kroz kulinarstvo sačuva važan dio hrvatske kulturne baštine i tradicije te zabilježiti sjećanja na slatke delicije stare Korčule.

Mnogobrojni uzvanici uživali su u 15 vrsta slastica iz slatke kuharice, u Pošipu i Malom Plavcu, korčulanskoj rakiji od rogača,oraha, bosiljka,limuna, domaćem korčulankom soku od ljekovitog bilja, šipka, limuna, a svi proizvodi nastali su u domaćoj, originalnoj i posebno osmišljenoj recepturi autoričine obitelji.

Od osoba iz javnog i društvenog života Zagreba, korčulanskim slasticama između ostalog razveselili su se Anamarija Brkić, Jelena Rozga, Loredana Bahorić, Vito Padovan i brojni drugi uživajući u odlično osmišljenim receptima i jedinstvenim okusima koje su imali priliku okusiti prvi put u životu.

Knjiga Slatka Korčula svakako će postati novi korčulanski suvenir, ali i odlična turistička promidžba otoka i prilika da i mnogim gostima otoka, ali i svim zaljubljenicima u dobru hranu predstavi sve najbolje od korčulanskih slastica.

Knjiga je opremljena s kvalitetnim fotografijama prevedena je i engleski jezik dok dizajn naslovnice i ilustracije potpisuje poznata grafička dizajnerica Tonka Lujanac.

Autorica je kroz ovu knjigu ne samo oživjela stare recepte nego i pokrenula svojevrsni trend koji je izazvao veliki interes svih korčulana, ali i javnosti koja će od sada Korčulu doživljavati kroz prizmu prekrasnog otoka s nezaboravnim slatkim mogućnostima.

Objavi komentar (0)
Noviji Stariji