Kako napraviti savršenu kajganu? Izaberite jedan od ova tri načina!



Zvuči kao asketski obrok. Zvuči dosadno i obično. Zvuči kao nešto što biste pojeli u mračnoj kuhinji 's nogu', na brzinu. No, donosimo vam tri načina kako ćete savršeno ispeći jaja i uživati poput pravih gurmana.





Spora metoda

U zdjeli razbijte jaja i umutite s dvije (ili više) žlica kiselog vrhnja. Zagrijte tavu na laganoj vatri i otopite žlicu maslaca. Ulijte jaja u tavu i neprestano miješajte kuhačom. Želite da se peku polako. Stoga, ako počnu prijanjati za tavu, vatru još smanjite. Miješajte, miješajte, miješajte sve dok jaja ne izgledaju kao puding, pa vam sadržaj tave izgleda kao juha od kajgane. Uklonite s vatre malo prije nego što izgleda da je gotovo. Dodajte sol.

Nestašna metoda

Stavite tavu s neprijanjajućim slojem na štednjak. U nju stavite žlicu maslaca i rastopite ga na srednje jakoj vatri. U posudi razbijte jaje (pazite da vam žumanjak ostane cijeli!) i prebacite ga u tavu. Ponovite postupak za svako jaje koje želite ispeći. Potom pažljivo miješajte bjelanjke dok se ne isprže, ostavljajući žutanjke nedirnutima. Kad su bjelanjci gotovi, uklonite ih s vatre, razbijte i žutanjke te sve skupa pomiješajte. Začinite solju i paprom.

Klasična metoda

Razbijte jaja u zdjeli i umutite ih. Dodajte im sol i papar. Na tavi rastopite dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Ulijte jaja u tavu i ostavite nekoliko sekundi. Zatim počnite s 'gurkanjem'. S kraja tave gurajte jaja prema sredini. Pričekajte nekoliko sekundi, pa ponovite postupak. Postupak ponavljajte dok se na sredini tave ne pojave veliki pahuljasti grumeni. Dok su ti grumeni još malo tekući, maknite jaja s vatre. Ispržit će se do kraja na putu od tave do tanjura.


I ne zaboravite!

Jaja nemojte peći na previsokoj temperaturi, držite se umjerene vatre. Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje.

Također, nemojte ih miješati vilicom, koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplinu ili drvenu kuhaču.

Izvor: Magazin.hr




Objavi komentar (0)
Noviji Stariji